علائم ایمنی چند منظوره خطر انفجار

علائم ایمنی چند منظوره خطر انفجار
کد کالا: 755

نام محصول علائم ایمنی :  علائم ایمنی چند منظوره خطر انفجار

کد کالا علائم ایمنی :  755

*  در صورت درخواست سایز سفارشی تابلو ایمنی برای شما مشتریان عزیز تولید خواهد شد.

*  امکان اضافه شدن لوگو شرکت در گوشه کار بصورت رایگان امکان پذیر می باشد.

*  قبل از تولید طرح هایی نهایی چاپ برای شما ارسال خواهد شد.

مطالب مرتبط :

حفاظت در برابر آتش سوزی و انفجارات

برای به وجود آمدن آتش 3 عامل اکسیژن، مواد سوختنی و حرارت لازم است زیرا در صورت عدم وجود هر یک، آتشی به وجود نمی‌آید. در کلیه کارخانجات یا کارگاهها از سه عامل فوق دو عامل اکسیژن و مواد سوختنی مانند مواد شیمیایی، نفتی، چوب، الیاف مصنوعی، پنبه، پشم، کاغذ و غیره به اقتضای کار وجود دارد لذا برای پیشگیری از آتش سوزیها باید عامل سوم یعنی حرارت را از بین برد. به طور کلی سیگار، آتش بدون پوشش، ماشینهایی که خوب نگهداری نشده و گرم می‌شوند، تاسیسات، وسایل جوش کاری و غیره از فراوان ترین و معمولترین علل آتش سوزیها در کارخانجات، انبارها و کارگاهها می‌باشند.

آتش سوزیها در کارخانجات، انبارها و کارگاهها اکثراً در ساعات تعطیل کار رخ داده و چندان خطر جانی در بر ندارد و منحصراً سبب زیانهای اقتصادی می‌گردند ولی در صورتی که آتش سوزی در ساعات کار اتفاق افتد علاوه بر زیانهای اقتصادی، خطر سوختگی و یا خفگی در اثر استنشاق گازهای حاصل، کارکنان را تهدید خواهد نمود. لذا برای پیشگیری از خطرات آتش سوزی نکات زیر باید رعایت گردد:

الف- ساختمان و دربهای خروج اضطراری

1- کلیه ساختمانهای کارگاهها و انبارها باید دارای مقاومت کافی در مقابل آتش باشند.

2- باید به نحوی ساخته شوند که آتش به طریق افقی و عمودی از طریق دیوارها، کف قسمتها، درها، محل کار گذاشتن آسانسور و پلکان، وسایل تهویه و غیره در آن سرایت ننماید.

3- درهای خروج اضطراری دارای اهمیت خاصی بوده و در هر قسمت باید یک درب خروج اضطراری ساخته شود.

4- به طور کلی در هر طبقه ای باید دو درب خروج که کاملاً از یکدیگر مجزا بوده و در مقابل شعله و دود محفوظ باشند تعبیه گردد.

5- درهای خروج باید مشخص بوده و تاریک نباشند.

6- درهای خروج باید همیشه آزاد باشند و نباید به حیاط داخلی و یا بن بست باز شوند.

ب- وسایل اطفا حریق (FIRE EXTINGUISHER):

وسایل اطفا حریق بسیار مختلف بوده و شامل سطلهای آب و یا ماسه، شیرهای آب با شیلنگ‌های مخصوص، وسایل اطفای حریق شیمیایی، آب پاشهای خودکار و غیره می‌باشد و نوع، کیفیت و کمیت وسایل لازم جهت اطفای حریق بستگی به ابعاد کارگاه یا کارخانه و مواد مصرفی و موجود در آن دارد.

ج- سیستمهای اعلام خطر (ALARM SYSTEMS):

در هر محل کار، انبار‌، کارخانه و یا کارگاهی باید سیستم اعلام خطر آتش سوزی وجود داشته باشد. این سیستم ممکن است به صورت اتوماتیک و خودکار و یا به صورت استفاده از زنگها و یا سوت باشد. ضمناً باید توجه شود که صدای وسایل اعلام خطر در کلیه نقاط کارخانه‌ها، کارگاهها از جمله راهروها، توالتها، رخت کن‌ها، دستشویی و یا سایر جاها و محوطه‌ها شنیده شود.

د- آموزش دسته‌ها و گروههای مخصوص:

جهت مبارزه موثر و همه جانبه بر علیه آتش سوزی علاوه بر رعایت نکات ذکر شده قبلی باید افرادی نیز از کارکنان هر کارگاه / کارخانه ای انتخاب و تحت آموزشهای لازم قرار گیرند.

ه- بازرسی از وسایل آتش نشانی:

باید توجه گردد که تنها تهیه و تدارک وسایل لازم اطفای حریق کافی نبوده بلکه باید ترتیبی داده شود که وسایل مزبور به خصوص کپسولهای آتش نشانی در فواصل معین به وسیله افراد ذی صلاح بازرسی گردند.

در بعضی کارگاهها / کارخانه‌ها (حسب مورد) علاوه بر پیش بینی‌های لازم برای جلوگیری از آتش سوزی باید آنها را در برابر انفجاراتی که ممکن است رخ بدهد محافظت نمود. انفجار ممکن است به واسطه مواد منفجره و یا در اثر تراکم بخارات و گازها و یا ذرات قابل اشتعال در هوا ایجاد شود.

در صورت وجود مواد منفجره مانند تری نیتروتولوین (T.N.T) و مواد قابل اشتعال از قبیل غبارهای مواد آلی مثل آرد، قند، نشاسته و چوب پنبه، همچنین گردهای فلزی مانند آلومینیوم و منیزیم و بخارات گازها نظیر استیلن، اکسیدکربن، اتر، و هیدروژن سولفوره همواره خطر آتش سوزی و انفجار وجود دارد.

باید اضافه کرد که مخلوط گازها و بخارات با هوا همیشه قابل انفجار نبوده و در صورتی که به نسبت معینی برسند قابل انفجار خواهند بود. برای پیشگیری از انفجار گازها و بخارات می‌توان با استفاده از سیستم تهویه از تراکم آنها در محیطهای مسدود جلوگیری نمود و یا در مواقعی که خطر انفجار در داخل یک دستگاه وجود دارد با افزودن یک گاز بی اثر مانند ازت یا دی اکسید کربن میزان اکسیژن هوا را کاهش داد تا از انفجار جلوگیری شود.

 

 

نوشتن نظر

نام شما:


نظر شما: توجه : HTML ترجمه نمی شود!

رتبه: بد           خوب

کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمایید: