علائم ایمنی کد شناسایی کپسول آتش نشانی

علائم ایمنی کد شناسایی کپسول آتش نشانی
کد کالا: 554

نام محصول علائم ایمنی :  علائم ایمنی کد شناسایی کپسول آتش نشانی

کد کالا علائم ایمنی : 554

 safety sign code fire extinguisher

*  در صورت درخواست سایز سفارشی تابلو ایمنی برای شما مشتریان عزیز تولید خواهد شد.

*  امکان اضافه شدن لوگو شرکت در گوشه کار بصورت رایگان امکان پذیر می باشد.

*  قبل از تولید طرح هایی نهایی چاپ برای شما ارسال خواهد شد.

مطالب مرتبط:

اگر قصد خرید کپسول آتش نشانی را دارید مطالعه این مقاله و آشنایی با انواع کپسول آتش نشانی می تواند جهت تصمیم گیری و انتخاب شما را راهنمایی کند. چرا که هر کدام از کپسول ها مزایا و معایب مختلفی داشته و با توجه به مورد مصرف باید آن را انتخاب نمایید.

رنگ کپسول های آتش نشانی

کپسول آتش نشانی آبی : این خاموش کننده ها برای آتش سوزی های کوچک و ساده همچون دسته A ( کاغذ و مواد خشک ) کاربرد دارند و در چند نوع مختلف تولید میشوند:

۱- با اسپری کردن قطرات آب بر روی محل احتراق، موجب خنک شدن آنها و جلوگیری از حریق میشوند. این خاموش کننده ها را به هیچ وجه نباید برای خاموش کردن آتش های ناشی از سوختن مواد الکتریکی بکار برد.

۲- خاموش کننده های آبی با مواد افزودنی : این کپسول ها با فوم یا کف مخلوط شده اند.

۳- کپسولهای آتش نشانی بخار آب که بوسیله قطره های بسیار ریز آب، که اندازه آنها بسیار کوچکتر از قطرات اسپری شده میباشد محل مورد نظر را خنک کرده و مانع ادامه فرایند آتش سوزی میشوند. از ویژگیهای این

مدل می توان به کوچک بودن قطرات آب در آن اشاره کرد. این موضوع برد محدوده فعالیت آنها را کوچکتر خواهد کرد اما میزان تاثیرگذاری آنها به دلیل سطح مقطع بیشترشان چندین برابر افزایش می یابد.

کاربرد انواع کپسول اتش نشانی

یکی از مشکلاتی که این خاموش کننده ها دارند این است که در دمای کمتر از 4 درجه یخ میزنند و غیر قابل استفاده خواهند شد .اما معمولا در این نوع خاموش کننده برای رفع این مشکل از ضد یخ هایی استفاده میشود که در دمای ۴۰- درجه سانتیگراد قابل استفاده باشند.

قدرت پرتاب خاموش کننده های آبی طبق استاندارد انگلیس 7 متر بوده اما این استاندارد در آمریکا به 10 تا 12 متر تغییر میکنند. همچنین مدت زمان تخلیه خاموش کننده ها بصورت مداوم طبق استاندارد انگلیس 60 ثانیه می باشد اما طبق استاندارد آمریکا ۵۵ ثانیه بوده است. (این نوع خاموش کنده در زمان شارژ کامل کپسول دارای ۱۰ بار یا PSI۱۵۰ فشار می‌باشد)

انواع کپسول آتش نشانی آب و گاز

این نوع خاموش کننده ها نیز مانند خاموش کننده های تحت فشار آب می باشد و محتوی سیلند آن با آب و محلول ضد یخ است ، همچنین این دو نوع خاموش کننده ها برای جلوگیری از زنگ زدگی داخل سیلند با یک لایه نازک از پلاستیک و ماده ضد زنگ پوشیده شده است تا از زنگ زدگی آن جلوگیری شود.

اما تفاوت این دو خاموش کننده در نوع عامل فشار آنها می باشند که برای تامین خاموش کننده از گاز  گاز CO2 تحت فشار در یک سیلندر کوچک به نام کارتریج استفاده می‌شود.در خاموش کننده های آب و گاز معمولا غیر قابل کنترل بوده و زمانی که گاز ذخیره شده در کارتیج آزاد شود دیگر غیر قابل بازگشت خواهد بود.همچنین مقدار تخلیه هر دو نوع خاموش کنده 95% در زمان شارژ کامل می‌باشد.

انواع کپسول آتش نشانی پودری

این کپسول ها رایج ترین نوع خاموش کننده میباشند و میتوانند برای انواع آتش سوزی های نوع  A , B , C  مورد استفاده قرار بگیرند. ( با انواع آتش آشنا شوید )

استفاده از این خاموش کننده ها در فضای بسته توصیه نمیشود و میتواند به بینائی و دستگاه تنفسی صدمه بزنند. در یک تعریف کلی میتوان گفت بهترین عملکرد کپسول های آتش نشانی پودر خشک در فلزات و آتش سوزی نوع D مشاهده میشود. بهتر است هر ماه یکبار محفظه آن را سر و ته کنید و دوباره در محل خود قرار دهید تا مواد داخل آن ته نشین نشوند. این خاموش کننده ها با یک برچسب ابی شناخته می شوند و برخلاف مدلهای دیگر آتش را خنک نمی کنند.

انواع کپسول های آتش نشانی CO2

کپسول آتش نشانی CO2 با توجه به اینکه دارای محتویات گاز دی اکسید کربن میباشد به خوبی میتواند برای اطفای حریق تجهیزات الکتریکی مورد استفاده قرار بگیرد. به طور کلی چون این گاز غیر قابل اشتعال، بدون بو، خنثی و غیر سمی است.

توجه کنید که این نوع کپسول آتش نشانی را برای سوختگی انسان نمی توانید استفاده کنید و گاز دی اکسید کربن ممکن است منجر به ختفگی فرد شده و آسیب های جدی به آن وارد کند و حتی منجر به مرگ به دلیل کمبود اکسیژن شود.

بهترین گزینه برای خاموش کردن فردی که دچار آتش سوزی شده است، استفاده از پتوی اطفا حریق می باشد.

کپسول های دی اکسید کربن انتقال دهنده ی جریان الکتریسیته نمی باشند و  از مهمترین ویژگی گاز CO2 میتوان به وزن آن اشاره کرد که یک ونیم برابر هوا می‌باشد و به همین خاطر زمان آتش‌سوزی به عنوان یک لایه ای روی آتش سوار می شود و بدین ترتیب باعث خفه شدن و مهار آتش میشود.

در واقع حجم سیلندر خاموش کننده گازی CO2 ، گاز CO2 میباشد که تحت فشار ۶۰-۵۵ اتمسفر ( PSI ۹۰۰-۸۰۰ ) بصورت مایع درآمده و در سیلندر قرار میگیرد. انواع دستی این نوع از خاموش کننده‌ها ظرفیت‌ ۱ تا ۶ کیلوگرم ( ۱۲-۲ پوند ) دارند و اگر در ظرفیت‌های بیشتر تولید شوند به صورت چرخ دار و یا دستگاه‌های ثابت اتوماتیک مورد استفاده قرار میگیرند.

کد گذاری رنگی برای کپسول آتش نشانی

یکی از راه کارهای شناخت کاربری انواع کپسول آتش نشانی توجه به رنگ بدنه ی کپسول ها است. در این تقسیم بندی کپسول ها به رنگ قرمز ، سبز و آبی تقسیم بندی می شوند اما توجه داشته باشید که برای اطلاع دقیق از نوع کاربری کپسول باید روی آن را مطالعه کنید. به عنوان مثال کپسول های پودر و گاز و کپسول های CO2 دی اکسید کربن هر دو به رنگ قرمز هستند. اما کاربری آنها متفاوت است.

کسپول های آتش نشانی سبز

این کپسول های آتش نشانی که استفاده از آنها تقریبا تا اواخر ۲۰۰۳ میلادی غیر قانونی بود، از مایعات تبخیر شونده ای برای اطفا حریق استفاده می کردند. و این نوع کپسول ها در حوزه های نظامی و هوایی کاربرد داشتند.

اما امروزه در بازار ایران کپسول های آتش نشانی بایوفوم از مواد دوستدار محیط زیست تهیه می شوند به رنگ سبز تولید و عرضه می شوند که از بهترین کپسول های آتش نشانی موجود هستند.

نوشتن نظر

نام شما:


نظر شما: توجه : HTML ترجمه نمی شود!

رتبه: بد           خوب

کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمایید: