علائم ایمنی از عینک محافظ اشعه فرا بنفش استفاده کنید

علائم ایمنی از عینک محافظ اشعه فرا بنفش استفاده کنید
کد کالا: 391

نام محصول علائم ایمنی :  علائم ایمنی از عینک محافظ فرا بنفش استفاده کنید

کد کالا علائم ایمنی :  391

safety sign wear uv protection glasses

جدول فنی مشخصات تابلوهای ایمنی
کد سایز ابعاد(cm)     کد برچسب توضیحات برچسب    کد تابلو توضیحات تابلو
S 7*10   D برچسب روزرنگ-ضد آب   G ورق گالوانیزه از 0.6 الی 2 میلیمتر ضخامت(فولاد امیرکبیر کاشان)
A 10*15   R برچسب شبرنگ-ضد آب-بهمراه رفلکس نور   H ورق پی وی سی 2الی 10 میل-ضد آب-قابلیت انعطاف پذیری
O 15*20   P برچسب شبنما-ضد آب-قابلیت جذب نور و نور دهی 6 ساعت به بالا   Z فریم الکترواستاتیک-ضخامت 1.5 میل-رنگ کوره ای-دارای لبه برگشته
M 20*30   X بنر -ضد آب-بهمراه پانچ   K ورق پلکسی 1 الی 10 میل-دارای رنگ بندی-ضد آب-مستحکم-قابلیت برش لیزر
C 30*40   Y کاغذ گلاسه بهمراه لمینت   V شاسی چوب-ضخامت 10 میل-نصب آسان به دیوار
N 40*50   W برچسب شیشه ای-ضد آب   AL آلومینیوم 1 الی 10 میل-ضد آب-دوام بالا در برابر محیط بیرونی
L 50*60  

جهت تماس و یا ارسال سفارش :

تلگرام ،واتس آپ: 09125480830

تلفن : 02144059138-02188422701

فکس:02188457787

B 60*100  
Q سفارشی  

*  در صورت درخواست سایز سفارشی تابلو ایمنی برای شما مشتریان عزیز تولید خواهد شد.

*  امکان اضافه شدن لوگو شرکت در گوشه کار بصورت رایگان امکان پذیر می باشد.

*  قبل از تولید طرح هایی نهایی چاپ برای شما ارسال خواهد شد.

* برای انتخاب بهتر تابلوهای مورد نظر و رفع سوالات خود می توانید با همکاران ما بصورت 24 ساعته مشاوره دریافت کنید.(02144059138)

(هدف و آرزوی مجموعه ایمن ساین روزی ایمن و بدون حادثه برای شماست.)

مطالب مرتبط :

استفاده از شاخص فرابنفش

Validity and Use of the UV Index: Report from the UVI Working Group, Schloss Hohenkammer, Germany, 5-7 Dec. 2011, Published in Health Physics 103(3):301-306; 2012

اعتبار و استفاده از شاخص UV : گزارش گروه کاری UVI،

اشلوس هومن کامر، آلمان، 5 تا 7 دسامبر 2011

اسامی گروه کاری نویسنده: سارا آلین سون و همکاران

چکیده : شاخص پرتو فرابنفش (UVI)  به عنوان معياري ساده برای پرتو فرابنفش  (UV) نور خورشید براساس اطلاعات علمی كه اخیراً در مورد اهمیت ویتامین D برای سلامتی انسان، قابليت موتاسيون پرتوهاي  UVAو محدود بودن تاثير اعلام UVI، بدست آمده است، مورد سئوال قرار گرفته است. اعضاي کار گروهي كه توسط ICNIRP و WHO تعيين شده بود، نشستی برای ازریابی ضرورت اصلاح UVI به منظور پيدا کردن راه­های بهبود اثرات آن جهت حفاظت در برابر پرتو خورشید داشته­اند، تاييد شد كه شاخص UV بزرگتر از 3 به عنوان سطوح  UV در نظر گرفته شود که در آن­ها پرتوگیری از نور خورشید مضر است و احتمال سوختن پوست وجود دارد. از اين رو براي مقادير UVI بيش­تر از 3، پیام­های پیشگیرانه بايد ارسال شود. در حال حاضر شواهد کافی در مورد وابستگی كمي برای پرتوگیری از نور خورشیدی و ویتامین D و سلامتی انسان در ارتباط با ویتامین D و توصیه های حفاظت در برابر نور خورشید برای ویتامین D وجود ندارد. نقش UVA در برانگيختگي پوست در اثر پرتوگیری از نور خورشید و تخریب DNA  مورد تاييد است. اما سهم UVA در تولید سرطان پوست را دقیقا نمی توان تعیین کرد. از آنجايي كه در زندگی روزمره، ميزان UVA و UVB نور خورشید همگام با هم افزايش مي­يابد، اصلاح جزئي در منحني UVA به علت نقش آن در ابتلا به سرطان پوست، اثر چشمگيري بر UVI نخواهد داشت. اگر چه مشخص شده­است كه شاخص فرابنفش، آگاهی عمومي در مورد خطرات پرتو UV را تا حدودي افزايش داده­است، ليكن UVI نتوانسته عادت­هاي حفاظت در برابر نور خورشید را بهبود بخشد.  بر اساس نتايج بدست آمده، تغيير در UVI ضروري نيست اما لازم است كه تحقیقات بيشتري درباره مدل­های رفتار سالم، شامل نقش خودكارايي و خودباوري براي رسيدن به هدف حفاظت در برابر نور خورشید توسط گروه های مختلف حساس و مستعد صورت گيرد تا استراتژي موفق­تري به سوي بهبود حفاظت در برابر نور خورشید حاصل شود.

کلمه‌های کلیدی:  پرتوگیری، پرتو، احتمال خطر پرتو، پرتو فرابنفش

مقدمه: شاخص جهاني تابش پرتو فرابنفش (UV) خورشید (UVI)، كميتي بدون واحد است که حداکثر شدت پرتو  UV نور خورشید را که در طول یک روز خاص روی سطح زمین دریافت می­شود، توصيف مي­كند. كميت مزبور در سال 1995 توسط سازمان جهانی بهداشت  (WHO)و برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP) و سازمان جهانی هواشناسی (WMO) و کمیسیون بین المللی حفاظت در برابر پرتوهای غیر یونساز (ICNIRP 1995) معرفی شد. ایده اولیه، معيار واحدي براي نظارت بر تغییرات تابش پرتو UVبه سطح زمين به دلايل مختلف از جمله، لايه ازون بود. UVI،  با حداكثر پرتوگيري موثر روزانه ارتباط دارد و آفتاب سوختگي به عنوان شاخص تآثير پرتوي UV است. آفتاب سوختگي يك اثر شديد پوستي است و با آسيب‎هاي مزمن پوستي در اثر نور خورشيد مانند سرطان و پير شدن پوست ارتباط تنگاتنگ دارد.

در سال 2002، مفهوم UVI به عنوان ابزاري براي آگاهی همگانی به كار گرفته شد تا توسط آن ميزان يا درجه خطرناكي پرتو UV و اقدامات حفاظتي لازم به اطلاع مردم رسانده شود (2002 WHO). بعد از 10 سال استفاده از اين شاخص، یک مرور اصولی از اثر بخشی آن مشخص کرد که UVI تا حدودی سطح آگاهي مردم را در مورد پرتو گیری از UV بالا برده است، اما اقدامات حفاظت در برابر نور خورشید را چندان بهبود نداده است (Italia and RehFuess 2011). بنابر این بررسي، علل اين موضوع مهم است و بايد زمينه­هايي تعيين شود كه لازم است تحقیق بیشتری صورت پذيرد تا دست­يابي به هدف نهایی يعني بهبود رفتار حفاظت در برابر نور خورشید در جمعیتي كه بيش تر در معرض هستند، محقق گردد.

درحالي که اثرات مضر پرتوگيري اضافی از نور خورشید روی پوست و چشم­ها و سیستم ایمنی بدن به خوبی شناخته شده است (Lacas et al 2008)، خطرات احتمالي ناشی از پرتوگیری ناکافی از خورشید براي سلامتي کمتر مشخص است. در سال 2005 در یک "کارگاه بین المللی برای راهنمایی پرتوگیری از UV"، متخصصین در حوزه حفاظت در برابر UV و ویتامین D برای برقراركردن توازن بین اجتناب از سرطان پوست و تامین بهينه ویتامین D تلاش کردند (ICNIRP 2006). کارگاه با خلاءهاي زیادي در اطلاعات علمی و توصیه­های تحقیقاتی ارایه شده مواجه شد (McKinlay 2006 ). دانش پیشرفت کرده­است و درخواست برای بازبیني UVI بر اساس نتایج تحقیقات افزايش يافته است (The Danish Cancer Society 2011).

یک کار گروه کوچک، دعوت شده توسط ICNIRP و WHO در دسامبر 2011 در Schloss Hohenkammer نزدیک مونیخ آلمان، برای بازبیني اساس علمی UVI بر اساس ديدگاه هاي جديد تشكيل جلسه دادند. این مقاله یک ویرایش به روز شده با توجه به ویتامین D ارایه داده­است و نقش UVA را در ايجاد سرطان خلاصه کرده و راه­كارهاي جدید در مورد نحوه استفاده از  UVI به عنوان ابزاري براي اطلاع رسانی عمومي به منظور بهبود فرهنگ حفاظت در برابر نور خورشید را ارايه می‌کند.

ویتامین D و شاخص UV

کمبود ویتامین D یک موضوع جدی برای سلامتی است اما دانش موجود در مورد اثرات احتمالي سطوح نامناسب یا ناکافی ویتامین D بر سلامتی بسيار محدود است. در ادامه عبارات  "کافی" ، "مناسب" و "بهينه" در مورد ویتامین D بطور خلاصه توضيح داده شده­است:

-         طيف عمل نور خورشید برای سنتز ویتامین D که در سال 1982 منتشر شده (MacLaughin et al, 1982) هنوز تایید نشده­است. تعدادي از تحقيقات اپيدبيولوژيكي و تجربی، اثرات متفاوتی از پرتوگیری غیر دائمی(موردی) در مقایسه با پرتوگیری دائمی (شغلی) پیشنهاد می­کنند (Gilchrest 2007). بنابر­این براي بهبود دانش ما در مورد منحنی پاسخ دز با توجه به آهنگ دز بايد تحقيقات بیشتری صورت گیرد.

-          تحقيقات زیادی در مورد ارتباط کمی بين ویتامین D و UV در کشور­های مختلف شروع شده­است و ادامه دارد، یا به پایان رسیده­است، اما اطلاعات هنوز در دسترس نیست. در حال حاضر دانسته­هاي ما در مورد تولید ویتامین D و مقدار آن در بدن یک فرد و ارتباط آن  با ميزان UV  مورد نیاز بسيار ضعيف است. همچنين اطلاعات ما در مورد اين كه چه سطحي از پوست بايد پرتوگیری كند، و فركانس پرتو گیری چقدر باشد تا مقدار مشخصي ویتامین D در بدن توليد شود بسيار اندك است. همچنين بايد تفاوت­هاي افراد با هم و تغييرات فردي (مثلا با افزايش سن) و تفاوت­هاي بين جوامع مختلف را هم در نظر داشت.

-         اختلاف نظرها یا حداقل عدم قطعیت­هایی در مورد تعریف وضعیت بهينه ویتامین D (Vieth 2006; Bischoff-Ferrari et al. 2006) وجود دارد. اغلب از میزان سرم هیدروکسی ویتامین D به عنوان یک نشانه بیوشیمی مناسب براي تعيين وضعيت ویتامین D استفاده مي‎شود. در مورد میزان بهينه ویتامین D برای گروه­های مختلف در کل جمعیت، شامل کودکان و نوجوانان (Cashman 2007)، و زنان باردار (De-Regil et al. 2012; Urrutia and Thorpe 2012) و سالخوردگان عدم قطعیت وجود دارد. اين امر حتي در مورد مقدار بهينه  میزانی که برای یک فرد هم مطرح است (يك سطح ممکن است براي يك نفر کافی و برای دیگری ناکافی باشد)، وجود دارد. بعضی از اختلاف نظرها در مورد میزان بهينه ویتامین D ممکن است بخاطر متغیرهای وسیع در آناليز باشد و بنابر این اكيدا توصيه مي‎شود كه کنترل کیفی اندازه گیری­های ویتامین D انجام شود.

-         پیچیدگي متابولیسم ویتامین D؛ بايد به خاطر داشت که ویتامین 3D اولیه حاصل از سنتز القایی  UVBدر پوست، تنها اولین گام در سنتز ویتامین D فعال به لحاظ بیولوژیکی است. بعد از سنتز پوستی قابليت استفاده از ویتامین D در بدن (Vitamin D bioavailability)، به جذب روده­ای، ذخیره چربی و متابولیسم بستگي دارد (Lips 2006; Tsiaras and Weinstock 2011). بنابراین چندين عامل در میزان شکل فعال ماده 3D 2 (OH)25/1، دخالت دارد كه شامل فعالیت هیدرولیز در کبد و کلیه، و غلظت متصل پروتئین ویتامین D و غیر فعال شدن آنزیم CYP24A1 در سلول های ویتامین D هدف است. تحقیقات آزمایشگاهی بیشتری برای روشن کردن نقش این عوامل در تنظيم سوخت و ساز فعال ویتامین D و حدود تغيیرات هر یک از این عوامل در افراد بايد انجام شود و

-         سرانجام و مهمترین آنها، عدم قطعیت جدي است كه در مورد اهمیت كلي ویتامین D برای سلامتی انسان وجود دارد. نقش ویتامین D در هموستاز کلسیم و فسفر و در نتیجه كاني سازي در استخوان و رشد اسکلت كاملا شناخته شده است (Cranney et al 2008)، اما اطلاعات جديد ویتامین D را به طیف وسیعی از بیماری­ها (Chung et al 2009)، شامل انواع سرطان­ها (IARC 2008)، بیماری­های قلبی عروقی (Reid and Bolland 2012)، بیماری­های ایمنی بدن (Kriegel et al 2011)، دیابت (Pittas and Dawson-Hughes 2010, Thomas et al 2012)، و آلرژی­ها(Jones et al 2012; Litonjua 2012) مرتبط مي‎كند. از آنجايي كه اغلب اين ارتباط­ها از مطالعات زيست محیطی و مقطعی بدست آمده­اند و متعصبانه تشخيص داده شده­اند، کارگروه لازم مي‎بيند كه ارتباط بین کمبود ویتامین D و اثرات زیان­بار آن بر سلامتی از طريق طرح­هاي مطالعاتي دقيق ارزیابی شود Cashman and Kiely 2011))، و همچنين مطالعات موجود گروه­هاي مختلف در مورد نتايج بر سلامتی، دوباره ارزیابی شود. در حال حاضر بايد روشن شود که آیا کمبود ویتامین D نشان­دهنده وجود يك بيماري است (  Comorbidityاست) و یا ناشي از بيماري است.

بر اساس این كمبود­ها در دانش و این نکته که برای سنتز ویتامین D فقط مقدار کمی پرتو UVB، خیلی کمتر از دز لازم براي بروز اريتما (Webb 2006) مورد نیاز است، گروه متخصص احساس کرد که تا این مرحله ضرورتي برای اصلاح UVI  به منظور لحاظ كردن موضوعات مرتبط به ویتامین D وجود ندارد.

UVA و شاخص UV

پرتو UVعامل اصلی برای سرطان پوست است (Regil 2008). زمانی که شاخص UV توسعه می­یافت، تصور بر اين بود كه  UVA که دارای انرژی کمتری است (400-315 نانومتر) و 1000 برابر کمتر از  UVB توسط DNA جذب می­شود، نقش کمتری در ايجاد سرطان پوست دارد و یا هیچ نقشی را از اين لحاظ ندارد، زيرا نشان داده بودند كه فقط UVB (315-280 نانومتر) مستقیما به DNA آسیب وارد می­کند. بر اساس اطلاعات جدید در 2009، آژانس بین المللی تحقیقاتی سرطان (IARC)، UVA تابش شده از نور خورشید و همچنين از وسایل برنزه كردن پوست را به عنوان عامل سرطان­زا براي انسان (گروه1) طبقه بندی کرد (IARC 2012). اگر چه UVA کمتر از UVB مستقیما به DNA آسیب وارد می­کند، ليكن  UVA بسیار فراوانتر در نور طبیعی وجود دارد. در حال حاضر بر اساس نتايج آزمایشات انجام شده بر بدن انسان و خارج از بدن در محيط آزمایشگاهي مشخص شده است که UVA توانايي آسیب رساندن به انواع مولکول­های بیولوژیکی توسط فرآیند­های میانی حساس به نور را دارد که منجر به آسیب اکسیدی به چربی­ها و پروتئین می­شود و می­تواند مولکول­هایی شامل پريميدين دايمرها و محصولات با پایه اکسیدی مرتبط با شکستن رشته­ای DNA  تولید کند (Ridley et al 2009). بنابراين اثرات ژنوتوكسيك پرتو UV نور خورشيد می­تواند ناشي از هر دو پرتو  UVAو UVB  باشد كه بازده راه­های بازسازی DNA مانند ترميم برش پايه و ترميم برش نوكلئوئيدي که نقش تلفیقی مهمی در تعیین طيف جهش­های حاصل دارد، باشد (Ridley et al 2009; Ikehata and Ono 2011).

اين واقعیت است که عمق نفوذ UVA وقتی كه به سلول­هاي بنيادي كراتينوستيك و ملانوسيت­هاي لایه بازال برخورد می­کند، از عمق نفوذ UVB بیشتر است، و همچنین اساسا نقش  قابل ملاحظه­اي درسركوب سيستم ایمنی بدن در آن منطقه دارد (Halliday  2011) و سبب بروز پیچیدگی بیشتری برای درک نقش UVA در تولید سرطان می­شود. گروه كاري نتيجه گرفتند كه بايد مطالعات تجربي در مورد پرتوگيري توام  UVAو UVB صورت گيرد چون قرار گرفتن اثرات توام پرتوگيري UVA و UVB درارتباط با آسيب DNA و ايمني بدن و اثرات اپي ژنيتك دور از انتظار نيست. آزمايش­ها با هر يك از پرتوهاي UVA يا UVB به تنهايي (همانطور كه در گذشته انجام مي‎شد) اثرات پرتوگيري محيطي را منعكس نمي­كند و بالقوه منجر به نتايج انحرافي مي‎شود.

فرمول فعلي UVI از روي یافته­های کلینیکی اریتما (قرمزی پوست) که عمدتا مربوط به UVB است، تعيين شده­است. سئوال این است كه آیا این یک مبنای قابل اعتماد برای ارزیابی احتمال سرطان پوست است. گروه کاری  نتیجه گرفته­است که با نبود اطلاعات کافی برای حمایت استفاده از یک طيف عمل جايگزين مثلا بر پایه و اساس آسیب DNA، تغییر دادن فرمول UVI قابل توجیه نیست. بعلاوه، استفاده از اریتمای پوست به جاي احتمال سرطان با وجود ارتباط قطعي بین آفتاب سوختگی و هر دو نوع سرطان پوست، ملانوما و غیر ملانوما تایید می­شود (Dennis et al  2008). بنابراين، اطلاعات موجود، با پیام­های حفاظت در برابر نور خورشید برای UVI برابر با 3 و بالاتر هم­راستا می­باشد. در عین حال مطالعات اپيدبيولوژيكي نمی­تواند ريسك سرطان پوست ناشي از پرتوگیری نور ضعيف خورشید (یعنی شاخص UV بین 1 تا 3) را تعیین کند و نمی­تواند اثرات پرتوهای UVA و UVB را تفکیک نمايد. در خارج از منزل، هميشه افراد به­طور همزمان در برابر پرتوهای UVA و UVB هستند که شدت آن­ها بسيار متغیر است. نسبت UVA - UVB  به زاویه اوج آفتاب و بنابر این به طول و عرض جغرافیایی و چه ساعتی از روز و چه فصلی از سال بستگی دارد. تغیيرات این نسبت به‌عنوان پارامترهای ورودی در مطالعات اپيدبيولوژيكي بسیار ناچیز است. بنابر این اگر چه سابق بر اين سهم  UVA در تولید سرطان ناچیز شمرده می شد، اصلاح جزیی در طيف کار، براي به حساب آوردن اين تغييرات نمی‌تواند اثر قابل توجهی بر UVI داشته باشد.

شاخص UVبه عنوان ابزاری برای آگاهی عمومی

UVI به عنوان ابزاری برای درک کردن میزان پرتویی که آسیب می­رساند و برای تشویق عموم مردم به حفاظت از خود در برابر نور خورشید، توسعه یافت و توصیه شده است که با روش‎های بهداشت عمومی دیگر تجمیع شود (WHO 2002) .بر اساس مروری که اخیراً در مورد تاثیر  UVIبه عنوان ابزاری برای ترویج حفاظت در برابر آفتاب انجام شده­است سطح آگاهی عمومی از UVI در بیشتر مواقع پایین تا متوسط است و شناخت از  UVI حتی کم‎تر می‎باشد. مطالعاتی که تاثیر UVI را بر سطح آگاهی، عادت‎ها و وضع حفاظت در برابر پرتوگیری از نور خورشید بررسی کرده است عموماً هیچ اثری را نشان نمی­دهند (Italia and Rehfuess 2011). این بدان معنی است که UVI می­تواند آگاهی عمومی از ریسک را تا حدودی افزایش دهد، اما به دلیل پایین بودن سطح آگاهی مردم، توانمندی آن به عنوان ابزاری برای تغییر رفتار، ناچیز است.

با این وجود، در شرایطی که حفاظت در برابر آفتاب ضروری است، استفاده از UVI می‎تواند مفید باشد و چندین بررسی نشان دهنده تقاضای عمومی برای اطلاعات UVI بوده است (Wester and Paulsson  2000; Beorner et al, 2010; Bulliard and Reeder 2001). با ارتقاء آگاهی مردم برای جلوگیری از سرطان پوست و افزایش ویتامین D، تمایل به اطلاع داشتن از UVI نیز افزایش می‎یابد. به همین علت ترویج UVI تشویق می­شود. دیدگاه‎های حاصل از تئوری رفتاری بهداشتی و علم ارتباطات تندرستی و فناوری‎های مخابراتی جدید (پایین­تر را ببنید) می­تواند فرصت‎هایی برای بهبود تاثیر تلاش‎های صورت گرفته برای ارایه عمومی UVI ایجاد کند.

یک رویکرد مهم برای افزایش تاثیرگذاری مبارزات بهداشت عمومی، متکی بر طراحی راهبردی مداخله است که شامل یک تعریف ویژه از گروه هدف و نظریه توسعه پیام مبارزه مبتنی بر شواهد می‎باشد (Finneganand Viswanath  2008). چشم‎اندازهای مهم نظری شامل علم ارتباطات (بکارگیری و اثرات کانال­های وسیع ارتباط جمعی و سیاست­های ترغیبی و تشویقی)، روانشناسی شناختی و همچنین روانشناسی اجتماعی و بهداشتی می‎باشد. نظریه‎های رفتار بهداشتی از قبیل نظریه رفتار برنامه­ریزی شده (Ajzen 1991) نظریه تحریک انگیزه حفاظتی (Rogers 1975)، یا رویکرد فرایند عملکرد بهداشتی (Schwarzer et al 2007) هم‎زمان پیش­بینی سه هدف را در بر دارد: انتظارات درباره پی­آمدهای مثبت و منفی یک رفتار سالم یا خطرناک ]نظریه رفتار برنامه ریزی شده (TPB)- روش­ها و رفتارها؛ تیم مدیریت پروژه (PMT) – اثر پاسخ؛ رویکرد فرایند عمل بهداشتی (HAPA) – انتظارات و توقعات خروجی[، باورها درباره صلاحیت‎های فرد برای داشتن توانمندی عمل در برابر مشکلات پیش‎رو (TPB: کنترل رفتاری درک شده؛ HAPA  / PMT: خود کارآمدی)، و باورها در مورد تهدید سلامتی یک شخص در یک رفتار مخاطره آمیز (PMT: ارزیابی تهدید؛ HAPA: احساس خطر). سودمندی این عوامل تعیین شده برای پیش بینی رفتارهای مختلف یا خطرناک کاملاً قطعی شده­است، و نشاندهنده آن است که خودکارآمدی به عنوان قویترین نشانه عمد به انجام رفتار سالم و درک خطر می‎باشد (Floyd et al 2000   Schwarzer et al 2007; ). در مطالعات مربوط به حفاظت در برابر پرتوگیری از خورشید نتایج مشابهی بدست آمده­است (Craciun et al 2012; Myers and Horswill 2006).

تلفن­هاي همراه تبديل به ابزار اصلي ارتباطي در اغلب نقاط جهان شده­است و تعداد کاربران آن در حال افزايش است (Fjeldose et al. 2011;Abroms et al 2011). برقراری ارتباط به صورت زنده و در تمام ساعات شبانه روز با استفاده از تلفن همراه، انتقال پیام‎های مربوط به UVI به عموم مردم از طریق این بستر ارتباطی را امکان پذیر ساخته است و با این سیستم ارتباطی انتقال اطلاعات، وسیع­تر از روش‎های قبلی یعنی ارتباطات رادیویی و جراید صورت می‎گیرد. با این روش اعتبار زیست- محیطی پیام‎ها در شرایط عادی جوامع افزایش می‎یابد (Heron  and Smyth  2010) و امکان مداخله در زمان‎های بیشتری را فراهم می‎سازد (Abroms et al. in press). با در دسترس بودن اطلاعات UVI در تمام روز از طریق تلفن همراه، از طریق این ارتباط مجازی با کاربران، مسئولیت و تاثیر پذیری در آنان افزايش خواهد يافت و حمایت بیشتر آنان را به دنبال خواهد داشت (Abroms et al 2011; Fjeldose et al 2011;Graham et al 2011). اطلاعات حفاظت در برابر نور خورشید را می‎توان به همراه پيش بيني UVI در محل سکونت افراد از طریق GPS و سایر اطلاعات خاص مانند نوع پوست، پوشش و استفاده از کرم‎های ضد آفتاب به اطلاع مردم رساند و آنان را در مواقع ضروری به حفاظت در برابر نور خورشید تشویق کرد (Heron  and Smyth  2010). علاوه بر آن وقتي که UVI توسط تلفن همراه به افراد ارایه می‎شود، توجه آن­ها جلب مي­شود و متوجه می‎شوند که باید کاری انجام دهند (Parrot  1995). بالاخره، استفاده از تلفن همراه هوشمند، ممکن است دستیابی به گروه‎های هدف ( مثلاً جوانان ) که در صورت استفاده از روش‎های قدیمی‎تر ممکن است از قلم بيفتند را فراهم کند.

البته تاثير استفاده از تلفن همراه هوشمند بر افزايش رفتار حفاظت در برابر نور خورشید باید به صورت علمی اثبات شود.

براساس اين متن، متخصصين امكان بهبود در كاربرد UVI به عنوان ابزاری برای آگاهي عمومی را مطرح کرده‎اند و در مورد بندهای زیر هم عقیده‎اند:

-         آستانه 3 و بالاتر UVI برای ارایه توصیه‎های حفاظتی در برابر نور خورشید مجددا تاييد مي‎شود. حفاظت در برابر نورخورشيد و ضمناً توصیه‎های حفاظتی باید براي افرادي كه پوست آن­ها به سادگي در برابر نور خورشيد می‎سوزد و یا كساني كه قصد ماندن زیر نور خورشید براي مدت طولاني را دارند در UVI 1 و2 نیز ارایه شود. پیشنهاد شده است که تحقيق اساسی براي بدست آوردن سطح آستانه با در نظر گرفتن مشکل كمبود ويتامين D و آسيب پوستي صورت گیرد.

-         توصیه می‎شود که وقتي UVI بالاي عدد 3 است يك پيغام ساده حفاظت در برابر نورخورشيد ارسال شود. تصدیق شده­است که در UVI 8 یا بالاتر، دادن پیغام "از قرار گرفتن در فضای باز در ساعات ظهر اجتناب کنید! از پیدا کردن سایه برای قرار گرفتن در آن اطمینان حاصل کنید! استفاده از لباس آستین بلند و پوشیده، کلاه و کرم ضد آفتاب الزامی است!" به افرادی که در نواحی زندگی می‎کنند که UVI در بیشتر ساعات روز بالا یا خیلی بالاست، کار دشواري است.

-         اعلام مقدار پیش بینی شده برای UVI باید رایج شود، زیرا چنانچه مردم متکی بر اعلام UVI لحظه‎ای باشند ممكن است در شرایط تغییرات جوی ناگهانی، در معرض خطر قرار گیرند. اگر اعلام تنها یک مقدار برای UVI در روز متداول باشد، باید مقدار UVI در ظهر اعلام گردد.

-         مشخص كردن زمان­هايي از روز كه حفاظت در برابر نور خورشید ضروري است مفید است، زیرا با دادن اطلاعات آموزنده‎تر و کامل‎تر، افراد بیش‎تر به سمت رعایت حفاظت در برابر پرتو خورشید کشیده می‎شوند. استفاده از ادبيات صحيح مهم است، و پيام ها باید ساده باشند و نبايد با ديگر پيام­هاي بهداشتی نظير پیام­هایی که افراد را به ورزش کردن تشویق مي‎كنند در تضاد باشند.

-         مقدار UVI و پيام­هاي حفاظت در برابر نور خورشید بهتر است که با روش‎های گوناگون ممکن شامل فناوری ارتباطي تلفن همراه ارايه گردد.

لازم است تحقیقات بهتری در مورد موثرترین استراتژی‎های استفاده از UVI به عنوان بخشی از تلاش­هاي حفاظت در برابر نورخورشيد انجام شود. نقطه مقابل آنچه تاکنون در مورد اصلی‎ترین شاخص‎های اهداف و رفتار در حوزه سلامت می‎دانیم، این است که فرض کنیم که مداخلات در جهت خودکفائی (مثلاً دادن اطلاعات به افراد در مورد حفاظت در برابر پرتوهای UV) می‎تواند موثرتر از پیام‎هایی باشد که تلاش می‎کنند خطر را به افراد یادآوری کنند و نگرش خود را تغییر دهند. اما مطالعاتی که مکانیسم مداخله در حفاظت در برابر پرتوهای خورشید با به­کار بردن تئوری رفتار سالم را به صورت نظام‎مند تست می‎کنند، نادر هستند (Reynolds et al 2006). بنابراين، مطالعات بيشتري در مورد تاثير ترویج UVI بر درک بیش‎تر خطرات ضروری است و همچنین باید بررسی شود که چگونه می‎توان از UVI برای تاثیرگذاری بر سایر عوامل روانی – اجتماعی (نظیر خودکفایی و انتظار نتیجه‎گیری) استفاده کرد. اين مطالعات همچنين مي­تواند موانعي را که فراروی تغیيرات رفتاری مورد انتظار در پاسخ به ترویج UVI قرار می‎گیرد، مشخص كند. براي مثال بالا رفتن خود باوري می‎تواند سبب شود که افراد کم‎تر در برابر توصیه‎های سلامتی حالت تدافعی بگیرند و این می‎تواند کلید رسیدن به هدف تغییرات رفتاری باشد. بعلاوه، توصيه شده است که در مرحله آزمایش از موثرترین شکل اطلاع رساني UVI (پيام هاي متني و ترسيمي در مقابل ارایه عدد UVI به تنهایي و طرح‎های دولایه و سه لایه برای حفاظت در برابر نور خورشید و غيره ) برای گروه‎های هدف با اهمیت بالاتر (يعني كودكان و والدين و سالمندان) استفاده شود.

نتيجه

در همایش تایید شد كه نقش پيام­هاي حفاظت در برابر نورخورشيد در شرایطی که UVI برابر با 3 یا بیش‎تر است، در جهت كاهش وقوع سرطان پوست و ارتقاء سلامت عمومی است و با ديگر پيام­هاي سلامتي به خصوص در مورد ويتامين D و ورزش در فضای باز مغایرت ندارد. UVI به‌عنوان ابزاری براي تخمين ریسک پرتوگیری از نور خورشید به كار برده مي­شود. ليكن، در حال حاضر تاثیر UVI بر رفتار حفاظت در برابر نور خورشید خيلي محدود است و براي بهبود کارایی UVI به عنوان ابزاری برای آگاهي عمومي لازم است تحقیق اساسی صورت گیرد. هدف نهايي تغییر رفتار عموم مردم در حفاظت در برابر نورخورشيد، ممكن است با توسعه مبارزات ارتقاء سلامت عمومی متکی بر عزم شخصی، نظیر عادت‎ها، خودکفائی و خود باوری حاصل شود.

 

نوشتن نظر

نام شما:


نظر شما: توجه : HTML ترجمه نمی شود!

رتبه: بد           خوب

کد امنیتی را در کادر زیر وارد نمایید: